Uppvärmning av stall med infrapaneler – Umåker i Umeå

Catarina Norqvist Umeå är en framgångsrik travtränare med många vinster bakom sig.

InfraComfort – Trav Catarina Norqvist på umåker i Umeå installerar infrapaneler

”Jag var skeptisk i början”

Hon hade dock ett problem med uppvärmning av sina 3 stall och vände sig därför till InfraComfort för en bra och långsiktig lösning. I början var Catarina norqvist lite skeptisk till hur infrapanelerna skulle lösa hennes problem men hon valde att lita på vad vi sa och så här i efterhand ångrar hon inte att hon valde Infrapaneler som uppvärmningslösning. ”det var lite spännande i början och visst hade jag önskat att ir panelerna skulle kommit upp snabbare, men så här i efterhand kan jag inte säga mer än att jag är kanon nöjd med denna lösning!”

InfraComfort snygg och diskret installation

Vi hjälpte Catarina Norqvist med installation av infravärmepaneler i hennes två stall på Umåker Umeå och stallet hemma i Ström. Projektet innefattade över 600m2 yta och 47st Powerpaneler avsedda för stall och lantbruk vilket gjorde att det tog lite tid innan installationen var helt genomförd.

Länsstyrelsen och Länsförsäkringar godkände InfraComforts infrapaneler hos Catarina Norqvist

Initialt blev även Länsstyrelsen och Länsförsäkringar inblandade för att bedömma lämpligheten av InfraComforts infrapaneler som uppvärmningslösningar i stall. Men efter noga övervägande och utredning kom dem fram till att InfraComfort passade alldeles utmärkt som uppvärmningslösning till stall och ladugårdar. Det fanns nämligen på marknaden inga lämpliga energisnåla uppvärmningslösningar som var enkla att installera, och utan krav på underhåll och service. Man studerade noga hur tekniken bakom just InfraComforts infrapaneler var uppbyggda och man begärde in ordentlig dokumentation och lokala bevis för att infrapanelerna gjorde dem man lovade.

InfraComfort har låtit installera sina speciella powerpaneler avsedda för stall och lantbruk i ett antal stall genom åren där Länsförsäkringar varit med och givit sitt utlåtande efter utförda tester, nu efter alla års testande och ”bevis” var alla parter nöjda och kunde varmt rekommendera InfraComforts infrapaneler till stall och lantbruk, vi hade klarat alla hårda lagar/regler och krav att uppfylla.

Jag är för ny teknik och vill gå min egen väg

All information sammantaget gjorde att Catarina Norqvist ”vågade” satsa på ny teknik och har nu efter några månaders ”test” själv insett hur fördelaktig infrauppvärmningen är! ”Tidigare hade jag problem i kroppen då man hela tiden utsattes från kylan från betongplattan, det kunde vara plusgrader uppe vid huvudet men minusgrader vid fötterna. Numera har jag otroligt jämn och skön värme även nere vid fötterna. Hästarna verkar gladare och jag som skötare är framförallt gladare av att vistas i en mycket bättre arbetsmiljö, detta värmesystem kan jag varmt rekommendera till alla hästägare!”

 

Länkar för mer information om Catarina Norqvist

https://www.solvalla.se/travsport-spel/nyheter/item/2416-halla-daer-catarina-norqvist

https://www.folkbladet.nu/1532924/skrall-vard-hundra-tusen

http://www.umaker.se/p/nyttiboxarna/catarina-norqvist-byter-hastar