Funderar du på förbättrad uppvärmning i stallet och få bort fukten?

FRÅGOR OCH SVAR

Nedan hittar du några av de vanligaste frågorna vi får.

Stallvärme använder infravärme för att värma upp ytor och material i stallet. Sedan värmer ytor och material upp luften. Detta ger en mycket behaglig och jämn värme.

Jämfört med direktverkande el-element används 50-70% mindre energi. Anledning till detta är att det är ytor och material som värms upp. På så sätt lagras värmen under en längre tid.

Panelerna går att placera både på vägg och i tak, bästa placeringen är tak.

Alla andra alternativ använder sig utav konvektionsvärme eller strålningsvärme. Vilket betyder att luften i rummet värms. Luft är dålig på att lagra värme så ny energi måste tillföras hela tiden  Infrapanaler  genererar infravärmevågor precis som solen. Ytor och material värms upp och lagrar värmen under en längre tid.

Absolut inte.  Infravärme är detsamma som värmen från solen och vår teknik  används på BB när man värmer kuvöser och nyfödda spädbarn. Infravärme är en gammal beprövad teknik, dock har Infracomfort utvecklat tekniken så den ska vara så effektiv som möjligt

Våra infrapaneler innehåller inga rörliga delar och är därför en hållbar produkt som kommer överleva övriga alternativen med råge. Dessutom finns inget behov av återkommande service. Vilket gäller för de flesta andra lösningar.